torstai 21. joulukuuta 2017

Joulusilakat

Himoruokaa joulupöytään!

Kalliita olivat silakkafileet tällä kertaa, 11 euroa kilo. Mutta menkööt euron herkkuna, kun syö reilusti perunaa niiden kanssa.

Ostoslista:
1,5 kg silakkafilettä, 16,5 euroa
muutama chili
limetti
yksi punasipuli
murskattua maustepippuria
muutama laakerinlehti

Silakat laitoin jo eilen kypsymään etikka-suola -seoksessa: 4 dl vettä, 1,5 dl etikkaa ja 3 rkl suolaa.
Valutetaan neste silakoista pois ja ladotaan tai rulllataan asitioihin.

Mausteliemi syntyy sekoittamalla 2dl vettä, 2 dl etikkaa ja 2 dl sokeria.

Silakoita tulee kahta sorttia:
1. maustepippuri&laakerinlehti -silakat
2. lime&chili -silakat

Kaadetaan liemi vielä päälle, niin että silakat peittyvät. Nyt vielä jääkaappiin pariksi päiväksi. Hyvin ehtivät jouluksi.

Kuvassa ainekset astioihin ladottuna. Vielä liemi päälle.


Tässä kalat kypsytysliemessä eilen. Jääkaappiin menossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti