sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Lanttu loves punajuuri

Uunissa kokonaisena paistetut juurekset ovat herkkua. Uuni saa olla 200 asteinen ja aikaa tarvitaa 45 - 60 minuuttia. Kannattaa kokeilla haarukalla juuresten pehmeyttä. Parasta on silloin, kun pinnalta on jo paahtunut, mutta sisältä hieman napakka. Annetaan hiukan jäähtyä. Kuoritaan ja lohkotaan lautaselle. Hyvää sellaisenan tai voin kanssa, mutta seuraava kastike vie homman ylemmälle tasolle:

Soossi (6 syöjälle):
200 g auringonkukansiemenia (paahdetaan kevyesti kuivassa kattilassa), 1 euro
5 dl turkinjugurttia, 1,7 euroa
200 g sipulia, 0,2 euroa
pussillinen pinaattia, 2 euroa
sitruunan mehua, mustapippuria myllystä, suolaa, hieman sokeria.

Kuullotetaan pilkottu sipuli ja lisätään muut ainekset. Annetaan hetki hautua. Annostellaan reilusti lämpimien juuresten päälle.

Juureksia saa euron kilohintaan ja soossin hinnaksi tulee n. 5 euroa. Eli aika tarkalleen yhteeen euroon annosta kohden päästään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti