torstai 19. lokakuuta 2017

Punajuuri on aatelia

Nyt on juuresten ja kaalien aikaa. Niinpä ajattelin seuraavaksi julkaista kolme syystrilogiaa eli yhdeksän yksinkertaista ja maistuvaa reseptia, joiden pääraaka-aine on joku kaali tai juures.

Aloitetaan punajuurilla.

Tässä syötävää neljälle:
1 kg punajuuria, 1 euro
250 g L-kaupan yrttisulatejuustoa tai vastaavaa, 2 euroa

Yhteensä 3 euroa eli 0,75 euroa syöjää kohden.

Keitetään punajuuret kokonaisina ja kuorineen reilut puoli tuntia. Annetaan jäähtyä. Kuoritaan ja viipaloidaan syvään vuokaan. Päälle sulatejuustoa ja uuniin 180 astetta, puoli tuntia. Hieman voi lisätä suolaa.

Älyttömän hyvää ja älyttömän yksinkertaista myös ihan pääruokana.




1 kommentti: