keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Indikanakeitto

Nyt tulee kuva-arvoitusten 9.10. ratkaisu.

Tässä tehdään keittoa kolmelle kymmenelle ruokailijalle eli reilut 10 litraa. Lopputulos on lämmittävä, intialaishenkinen ja paksulieminen.

Täyteläinen keittopohja syntyy kilosta myskikurpitsaa ja yhdestä 300 g palsternakasta. Ne keitetään pehmeiksi ja soseutetaan. 3 euroa.

Kanafilesuikaletta tarvitaan 2 kg. Aluksi kullotetaan pari sipulia ja chiliä. Mausteena runsaati (muutama ruokalusikallinen kutakin) mietoa curryjauhetta ja Garam masalaa. Kypsyteään ja sekoitetaan. 15 euroa.

Loppuosa syntyy puolesta kilosta porkkanoita, neljästä punaisesta viipaloidusta paprikasta ja yhdestä purjosta. 4 euroa

Edelliset laitetaan suureen kattilaan. Lisätään kolme tölkillista (1,2 kg) kookosmaitoa ja vettä sakeuden säätämiseen. Maustetaan suolalla. 4,5 euroa.

Yhteensä noin 26 euroa eli 0,86 euroa lautasellinen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti