torstai 7. syyskuuta 2017

Kukkakaalicurry


Itämaiset mausteet ovat hyvia, mutta ne saavat ruuan kuin ruuan maistumaan itseltään, siis mausteelta. Itselleni innostavimpia ruokia ovat ne, joissa hyvä maku tulee ruoka-aineista itsestään.

Mutta hyvää on tämäkin ja erityisen helppoa, värikästä sekä nopeaa.

Neljä lautasellista syntyy näin:

700 g kukkakaalia, 0,70 euroa
150 g suolattuja maapähkinöitä, 0,75 euroa
200 g paprikaa, 0,6 euroa
150 g sipulia, 0,15 euroa
Currymaustetta maun mukaan, myös muut intialaiset mausteseoksen sopivat
Suolaa ja hiukan sokeria.

Yhteensä noin 2,5 euroa eli 0,6 euroa lautasellinen.

Kuullotetaan pilkottu sipula ja paprika. Lisätään kukkakaali sopivina paloina ja maustetaan currylla.
Kypsennetään niin, että hieman rapeutta jää vielä jäljelle. Koristeeksi sopii vaikka persilja tai korianteri.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti