tiistai 19. syyskuuta 2017

Kanttarellipasta ilman pastaa

Kanttarellikausi on jatkunut jo heinäkuulta ja vielä nytkin viikonloppuna niitä löytyi runsaasti. Osa oli jo hieman vanhoja, mutta uutta pukkaa edelleen.

Pastoja on monenlaisia ja tuorepastaa voi tehdä helposti itsekin. Mutta tässä ateriassa korvaan pastan ihanilla uuden sadon perunoilla.

Tästä riittää seitsemälle syöjälle:
1 kg kuorellisia uuden sadon perunoita, 1 euro
1,5 litraa kanttarelleja
 itse kerättyjä (muutkin sienet käy)
1 suuri sipuli, 0,2 euroa
200 g herneitä, 0,3 euroa
2 dl kuohukermaa, 1 euro
voita paistamiseen
suolaa

Ostokset yhteensä noin 2,5 euroa eli 0,36 euroa annos.

Lohkotaan ja paistetaan perunat kuorineen puolikypsiksi.
Kuullotetaan pienitty sipuli ja kanttarellit. Lisätään kerma ja annetaa hautua. Voidaan lisätä hieman vettä. Lisätään perunat, sekoitetaan ja annetaan kypsyä kannen alla. Herneet lisätään vasta lopussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti