tiistai 11. heinäkuuta 2017

Superhidas ahven

Tämä ruoka maistuu parhaalta itse ongituista kaloista.

Tarvitaan kilo pieniä ahvenia (muikut ja särkikin käy). Suomustetaan kalat. Leikataan evät ja pää irti. Avataan vatsat ja huuhdotaan.

Tässä resepti (6 ruokailijaa):
1 kg perattuja kaloja
300 g palvikylkeä, 2,4 euroa
2 suurta sipulia, 0,3 euroa
suolaa ja vettä

Itse pyydetyistä kaloista hinnaksi tulee vain vajaa 3 euroa eli 0,5 euroa ruokailijaa kohden. Kaupan kaloista annoshinta menee 1,5 - 2 euron haarukkaan. Perattua muikkua ja ahventa saa alle kympillä kilo.

Ladotaan kalat, palvikyljen ja sipulin palat kerroksittain syvään kannelliseen uunisvuokaan.  Suolataan ja lisätään vettä juomalasillinen. Laitetaan 12 tunniksi yön yli 110 asteiseen uuniin.
Kalat kypsyvät näin hiljalleen täysin ruodottomiksi.

Tarjoillaan perunoiden ja salaatin kera.


Kuvassa onkituoreita ahvenia ja särkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti