tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kikhernecurryt sesongin vihanneksilla

Kuivattua kikhernettä saa ostettua 2,5 eurolla kilo. Liottamisen (8 tuntia) ja keittämisen (reilu tunti) jälkeen yksi kilo on muuttunut kolmeksi.

Valmiita kikherneitä saa ostaa 400 g purkissa (kuivapaino 240 g) 0,80 euron hintaan. Sama määrä itse valmistettuna maksaa siis 0,2 euroa. Halvaksi tulee.

Herneitä kannattaa valmistaa kerralla suurempikin määrä. Ne sopivat erinomaisesti erilaisten cyrryjen ruokaisiksi raaka-aineiksi. Ne säilyvät jääkaapissa keitinliemessään kannen alla useita päiviä. Ruuan valmistaminen niistä kestää vain muutaman minuutin.

Kikhernereseptejä voisi keksiä varmaan sata. Mutta tässä vain pari esimerkkiä, joissa molemmissa on käytetty sesongin edullisia vihanneksia.

Curryt valmistetaan nopeasti kuumassa teräskattilassa tai wok-pannussa. Kuullotetaan vihannekeset öljyssä, lisätään mausteet ja herneet (+ keitinlientä). Maustetaan vielä suolalla ja lisätään sokeria maun avaajaksi.


Curry 1: keltaista ja punaista paprikaa, turkinjugurttia, tomaattipyreetä ja Garam-masalaa, koristeena basilikan lehtiä


Curry 2: parsakaalia, tomaattia, mietoa Madras-currya ja Garam-masalaa


Edellisen raaka-aineet. Mausteet kannattaa ostaa 400 g pusseissa Aasiamarketeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti