sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Aladoobia ja lämmintä sipulihilloketta

Euron herkuissa suurin osa ruuista on valmistettu perusraaka-aineista. Eineksiä en käytä. Makkaroitakin säästeliäästi.

Aladoobi on herkullista ja mielestäni aliarvostettua. Nimiä samalla tavaralle löytyy ainakin syltty, lihahyytelö, alatoopi, aladobi, hytinä, tytinä ... Yksi ruoka, mitä en vielä ole itse tehnyt on sianpääsyltty. Pitää se pää vaan ensin löytää. Perästä kuuluu ehkä tässäkin blogissa.

Lähikaupan maalaishyytelöä sai 400 gramman palaan 2,39 eurolla eli kuudella eurolla kilo.
Sen kanssa sopii lisukkeiksi esim. perunasalaatti, perunamuusi, kaali eri muodoissa, grillatut vihannekset sekä tässä tehtävä lämmin sipuli-paprikahilloke. Aladoobin maku on miedon lihaisa, joten sitä ei kannata peittää liian voimakkailla lisukkeilla.

Tässä ateria neljälle:

400 g aladoobia, 2,4 euroa
4 punasipulia, 0,5 euroa
1 keltainen paprika (muutkin värit toku käy, näin tulaa värikkäämppä), 0,6 euroa
Neljä tomaattia, 0,3 euroa
Basilikan lehtiä
Sinappia tai majoneesia
Suolaa ja 2 rkl sokeria
Öljyä
2 rkl etikkaa

Ostokset yhteensä n. 4 euroa eli euron per annos.
Värejä: keltainen, punainen, valkoinen, vihreä, vaalea punertava

Sipulihilloke: pienitään sipuli ja paprika. Kuullotetan öljyssä kattilassa. Lisätään etikka ja tilkka vettä. Haudutetaan vielä ja lisätään sokeri ja suola.
 

1 kommentti: