tiistai 11. huhtikuuta 2017

Supervärikäs mustapapusalaatti kevääseen

Värikäs mustapapusalaatti on raikas, maukas ja ruokaisa. Ilman juustoa tämä tämä on lisäksi vegaaninen ruoka.

Tästä tulee 15 lautasellista:

900 g pussi kuivia mustapapuja, yön yli liotuksen jälkeen n. 2,5 kg, 3,5 euroa
600 g fetatyyppista salaattijuustoa, 4,5 euroa
300 g punasipulia, 0,3 euroa
1 kg punaisia ja keltaisia paprikoita, n. 3,5 euroa
Basilikaa tai Thai-basilikaa ruukullinen, 1,5 euroa
Rucolaaa ruukullinen, 1,5 euroa
Suolaheinää ruukullinen, 1,5 euroa
300 g makeaa chilikastiketta, 2 euroa
suolaa

Yhteensä 18,3 euroa eli 1,22 euroa lautasellinen. Yrteissä voi halutessaan hieman säästää.
Värejä: aika monta, kuten kuvista näkyy.

Jotta salaatista ei tule epämääräsitä mössöä, kannattaa noudattaa seuraavaa järjestystä.

Tässä salaatti valmiina tarjottavaksi.


Aloitetaan viipaloimalla paprikat ja sipulit.


Nyt on lisätty keitetyt ja jäähdytetyt pavut ja yritit sekä ripoteltu suolaa päälle..



Nyt on nosteltu varovasti suurilla lusikoilla pohjaa myöten. Lopuksi päälle ladotaan juustokuutiot ja chilikastike. Päällimmäiseksi koristeeksi värikkäät suolaheinän lehdet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti