keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Tutkimusmatka Hakaniemeen - osa 1 Kauppahalli

Nautinnolliseen ruuanlaitttoon kuuluu ehdottomasti hyvien raaka-aineiden hankinta. Helsingin Hakaniemestä löytyy siihen hyvät mahdollisuudet. Aloitan kauppahallista (seuraavassa osasssa Aasia-marketit). Haen niitä aineksia, josta voi saada yhden euron annoksia lautaselle.

Aloitetaan kotimaisen pihvikarjan hienosta ja kalvottomasta sisäfileestä kilohinnalla 59,80 sitä saisi 16,7 grammaa eli vajaan suupalallisen. EI KELPAA. Seuraavassa kahdeksan, jotka kelpaavat.


Pihvikarjan häntää saa 6,90 euroa kilo. Voisi ajatella tekevänsä häränhäntäkeittoa.


Kalkkunan koivet 5,80 euroa kilo voivat mennä juureksien kanssa uuniin paahtumaan.


Aina vaan paranee: lihaisia possunluita 2,50 - 3,50 euroa kilo. Uuniin paahtumaan ja sitten keiton lientä.

Porsaan potka 4,50 euroa kilo uuniin tai grilliin. Saksalaistyyppinen herkku.


Valmiiksi savustettu potka 8,80 euroa kilo sopii loistavaksi pohjaksi yli kymmenen syöjän hernekeitolle. Lisäksi tarvitaan kilo herneitä (kuivapaino).


Sokeria pohjalla. Broilerin sydän, maksa ja kivipiira 5,50 euroa kilo kukin: lihapatoihin ja pateisiin.


Naudn lihaiset kylkipalat 6,95 euroa kilo. Uuniin paahtumaan, lihakeittoihin ja patoihin.


Kalaa en hallista tämän blogiin ruokiin ostaisi. Silakkafilekin maksoi hävyttömät 12 euroa kilo. Sitä löytää vitosellakin. Savusteutut lohen evät 7 euroa kilo sopivat täyteläisen kalakeiton liemen pohjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti