keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Tuorehernekeitto - velours vert

Täydellinen soppa laskiaistiistain jälkeista torstaita varten.

Tuoreista (pakaste)herneistä tehty sosekeitto on hienostuneen, makean aromikasta ja samettista.
Se ei kaipaa ylimääräisiä mausteita.

Noin 15 annosta:
2,25 kg (3 pussillista) pakasteherneitä, 5,97 euroa
3 jauhoista perunaa, 0,36 euroa
2 sipulia, 0,20 euroa
4 dl vispikermaa, 1,86 euroa (laktoositon)
2 litraa vettä
4 valkosipulinkynttä, suolaa

Ostokset yhteensä 8,37 eli 0,56 euroa annos.
Värejä 3: vaalea sipuli ja peruna, valkoinen, vihreä

Aluksi silputtu sipuli ja valkosipuli kuullotetaan kevyesti. Sitten vesi, herneet ja lohkotut perunat joukkoon. Annetaan hiljalleen kiehua kypsäksi (20 - 30 min). Soseutetaan tehosekoittimella. Lisätään kerma ja suola. Annetaan lämmetä.

Halutessaan keittolautaselle voi vielä lisätä hieman palvikinkkua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti