keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Taikakeitto mustapavuista

Jamie Oliverin ohjelmasta opin, että costaricalaiset elävät vanhaksi syömällä mustapapuja kolme kertaa päivässä. Costaricalaisten kokemuksiin pohjaten arvioin yhden annoksen tätä ruokalajia pidentävän elinaikaa n. 16 minuuttia.

Näistä syntyy täyteläinen ja maistuva keitto, 12 lautasellista:

500 g kuivattuja mustapapuja (liotetaan), 2,00 euroa
300 g palvikylkeä tai chorizo-makkaraa, 3,00 euroa
300 g sipulia, 0,36 euroa
Kaksi keskivahvaa chiliä, 0,40 euroa
800 g tomaattimurskaa, 0,72 euroa
200 g paprika, 0,68 euroa
Nippu korianteria, 1,50 euroa
Viisi valkosipulin kynttä, 3 - 4 tl jeeraa, 3 - 4 tl savupaprikajauhetta, limetin mehu,
oliiviöljyä, suolaa ja hieman sokeria, luokkaa 1,50 euroa
2 l vettä


Osokset yhteensä 10,16 euroa eli 0,85 euroa lautasellinen.
Värit 5: musta, ruskea, vaalea sipuli, punainen, vihreä

Huuhdellaan ja lioetaan pavut yön yli runsaassa vedessä.

Kuullotetaan pilkottu sipuli, valkosipuli, chilit ja paprika. Maustetaan jeeralla ja paprikajauheella.
Myös palvikylkeä voi hieman ruskistaa. Keitetään papuja pienellä lämmöllä tunnin verran 2 litrassa vetta ja lisätään sitten muut ainekset. Annetaan vielä kiehua hiljalleen puoli tuntia. Tarkastetaan maku.

Tarjotaan rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti