tiistai 7. maaliskuuta 2017

Suomalainen superklassikko eurolla!

Yksi suomen kansallisruokia on paistettu kala ja perunamuusi. Kaupan 41 euron kuhafile ei sovi tämän blogin budjettiin, mutta onneksi on hyviä vaihtoehtoja. Mikä tahansa itse kalastettu käy.
Lapin jalokaloille tulee kyllä hintaa kun bensakulut lasketaan.

Tässä muutamia hankintavaihtoehtoja:

Silakat tai muikut kaupasta 3 - 4 euroa kilo.
Silakkafiletta kaupasta saa tarjouksesta väliin noin 5 eurolla
Norssi (eli kuore) Porin torilta (saatavuus epävarma) noin 2 euroa kilo.
Silakka ongittuna: Lauttasaaren (Helsinki) tai Raippaluodon (Vaasa) silta. Keväällä ja syksyllä.
Mika tahansa ongella tai pilkillä saatu kala. Jokamiehenoikeus Suomessa, läpi vuoden!
Norssi pilkillä: Porin reposaaren ranta. Nyt juuuri!

Norssin pyyntiä voi fiilistellä videolla  Norssipilkillä

Kahdeksan - kymmenen annosta:
1 kg pikkukaloja, 3,5 euroa
1 kg mielellään jauhoista perunaa, 1 euro
300 g turkinjugurttia, 1,00 euro
300 g tomattia, 0,60 euroa
Salaattia, 1,20 euroa
Tillinippu, 1,50 euroa. Yritit on muuten Suomessa törkeän hintaisia: vertaa kalaan tai perunaan!
1 sitruuna, 0,40 euroa
Suolaa, (jauhoja), voita tai öljyä, 0,6 euroa

Ostokset yhteensä 9,60 euroa eli noin 0,96 - 1,2 euroa annosta kohden.
Värejä 5: vihreä, punainen, vaalea peruna, keltainen sitruuna, valkoinen jugurtti

Pienistä kaloista ruodot häviävät myös kokonaisina paistettuina. Norssin ruoto häviää nopeiten. Pikkuahvenia saa paistella muutaman minuutin pidenpään.

Kuvan kalat ovat norsseja. Niissä on hienostunut kuhan kaltainen maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti