tiistai 21. maaliskuuta 2017

Saksalainen unelma - Deutscher Traum - german daydream

Hapankaali on herkullista, terveellistä ja hieman hapanta. Saksassa sitä tuli aikanaan syötyä usenkin. Suomessa harvemmin, mutta onneksi meillä on L. Sieltä saa muuten aivan erinomaisia Nürnbergin pieniä paistomakkaroita. Ne ovat hapankaalin ja piparjuuriraasteen kanssa todellista herkkua, unelma toiseen potenssiin.

Nyt tehdään kuitenkin keittoa. Tästä tulee reilut 10 lautasellista:

810 g hapankaalia (yksi tölkillinen), 1,70 euroa
500 g porkkanaa, 0,50 euroa
200 g pekonia, 1,50 euroa
200 g sipulia, 0,20 euroa
2 dl punaisia linssejä, 0,50 euroa
muutama valkosipulin kynsi, 2-3 tähtianista, maustepippureita
öljyä, suolaa
1,5 litraa vettä


Värejä 4: valkoinen, punertava, vaalea kaali, oranssi
Ostokset yhteensä 4,5 euroa eli 0,45 euroa lautasellinen.

Pilkotaan ja kuullotetaan sipulit. Laitetaan sekaan viipaloidut porkkanat ja hapankaali sekä mausteet ja vesi. Annetaan keihua hiljaisella lämmöllä puolisen tuntia. Vinkki: yön yli levätessä maku vaan paranee ja pyöristyy.


Värikkäät ja yksinkertaiset raaka-aineet


 Keiton kanssa sopi erinomaisesti makealla chilillä ja korianterilla maustettu turkinjugurttikastike.


1 kommentti:

  1. Käytän hapankaalia aivan liian vähän, vaikka täällä Virossa se lähes kansallisruoka. Trotilla tynnyreissä lukuisia erilaisia versioita.

    VastaaPoista