tiistai 28. maaliskuuta 2017

Onnellinen hapankaalipeti


Hapankaalikeittoa tuli jo viikko sitten tehtyä Saksalainen unelma.
Jatketaan nyt haudutetulla hapankaalipedillä.

Tästä tulee ruokaa viidelle:
810 g tölkki hapankaalia, 1,79 euroa
200 g porkkanaa, 0,20 euroa
200 g pekonia, 1,49 euroa (kevyemmässä versiossa voi jättää myös pois)
400 g grillimakkaraa, 1,25 euroa TAI 300 g Nürnbergin pikkumakkaroita, 3,29 euroa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja, 0,50 euroa

Ostokset yhteensä 5,23 euroa eli 1,05 euroa ruokailijaa kohden.
Vaihtoehto: melkein sama setti aidoista Nürnbergin makkaroista (huom. 300 g paketti) maksaa 7 euroa eli 1,40 euroa syöjää kohden.

Värit 4: ruskehtava, vaalea, punainen, oranssi.

Ruskistetaan aluksi pekonia ja lisätään pilkotut porkkanat ja hapankaali. Lisätään hiukan vettä (ja hyppysellinen sokeria). Annetaan hautua pari tuntia, niin maku pyöristyy ja pehmenee. PIlkotaan makkarat ja ruskistetaan. Sinappi ja piparjuuri sopivat hyvin lisukkeiksi.


Perusgrillimakkara käy tähän hyvin, mutta aidot Nürnbergiläiset ovat kyllä vielä oma juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti