sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kahdesti syöty kana

Erityisen edulliseksi ruoka tulee silloin, kun samasta saa ruokittua tuplasyöjät.

Monet lihapainotteiset ruuat ovat tämän blogin tavoittamattomissa, mutta mahdollisuuksia riittää:
Ostin 3 x 560 gramman paketit broilerin rintafilettä kahdeksan euron kilohintaan eli 13,44 eurolla.
Niistä riitti reilusti 20 ruokailijalle. Ensimmäinen ateria oli ennalta suunniteltu ja toinen nopeasti improvisoitu.

1,68 kg broilerin filettä, 13,44 euroa
1 kg kesäkurpitsaa, 2,00 euroa

Lisäksi 1. ateriaan: Grillattu currykana
Salaattia, tomaattia, kurkkua, säilykepersikoita, hunajamelonia, jugurttikastiketta, curry-pulveria, suolaa, öljyä, noin 6 euroa

Lisäksi 2. ateriaan: Kanacurry
Kaapista löytynyttä: pari sipulia, iso paprika, pussillinen maapähkinöitä 250 g, 2 x 400 g kookoasmaitoa, porkkanoita, muutama valkosipulin kynsi, suolaa, lisää curry-pulveria, noin 5 euroa

Yhteensä 26 euruoa eli 1,3 euroa ruokailijaa kohden. Lisäksi ollaan yli jäänestä vaimon kanssa jo syöneet.

Ateria 1: värikästä kautasella - grillattua broileria ja kesäkurpitsaa


Leikkasin fileet kahtia.  Sekoitin öljyn, curryn ja suolan niihin kulhossa käsin. Grillauksen jälkeen loppukypsennys kattilassa kannan alla varovasti hauduttaen. Kanan pitää olla kypsää ja samalla vielä mehukasta.


Parilla - sähkögrilli on sisäoloissa todellä kätevä apuväline.


Ateria 2: Kanacurry

Pilkotaan vihannekset ja kuullotetaan pannussa. Lisätään yli jäänyt grillikana sekä kesäkurpita, kookosmaito ja pähkinät. Maustetaan curryllä ja suolalla halutun voimakkaaksi.


Värikäs salaatti tekee hyvää vatsalle ja mielelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti