perjantai 24. maaliskuuta 2017

Jauhelihapihvit - all natural

Lihapainotteiset ruuat ovat yhden euron hintatavoitteen näkökulmasta tämän blogin haaste. Tarjouksia seuraamalla löytää kuitenkin mahdollisuuksia. Nyt sain ostettua 6,75 euron kilohintaan kotimaista naudan jauhelihaa. Sitä kevyempää 10 rasvaprosentin versiota. Värikkään ja kevyen liha-aterian saa tällöin juuri ja juuri pysymään n. 1 euron (tarkalleen 1,48 euroa) hintaisena.

Tästä riittää kymmenelle syöjälle:

1,2 kg naudan jauhelihaa, 8,1 euroa
Salaattia, kurkkua, oliiveja, salaattijuustoa, tomaattia, makeaa chiliä, noin 5 euroa
500 g turkinjugurttia, 1,73 euroa
suolaa, mustapippuria

Ostokset yhteensä 14,8 euroa eli 1,48 euroa syöjää kohden.
Värejä 4: ruskea, vihreä, punainen, valkoinen

Leikataan 400 g jauhelihapala kuuteen osaan varovasti rakennetta rikkomatta ja muotoillaan käsillä tiiviitä pikkupihvejä. Ne suolataan ja pippuroidaan, pastetaan pannulla tai grillataan. Ei siis mitään muuta. Chili-jugurttikastike antaa lisämakua.

Jauhelihapihvit, salaattia ja chilimaustettua turkinjugurttia.


Kolmesta 400 g paketista tulee 18 käsin muovattua pikkupihviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti